Hilbert Boxem

Accountmanager
Geboortedatum
17-09-1951
Woonplaats
Zoetermeer
Werkzaam bij WBT
Sinds 2010

“Wel in een straaljager, niet aan een parachute”

Het trekt hem aan, maar het is er nog nooit van gekomen: parachutespringen. Hilbert is er eerlijk over: “Altijd al willen doen, maar nog nooit gedaan. Ik heb namelijk een beetje hoogtevrees.”
Desondanks heeft Hilbert ooit in een straaljager meegevlogen. “Tijdens mijn diensttijd. Kon ik mee naar Spanje in een two-sitter Starfighter. De vlucht duurde, met Mach 1 (de geluidssnelheid), slechts 55 minuten.”

Punctueel
Hij was al vroeg avontuurlijk ingesteld. Op jonge leeftijd maakte hij ooit een schaatstocht van 25 kilometer, maar wel op hockeyschaatsen. “Samen met acht vrienden, op de Kagerplassen. Dat heeft veel blaren opgeleverd, haha.” Hilbert is een pietje precies. “Ja, ik ben secuur en punctueel. Bij alles wat ik doe. Dat zit waarschijnlijk in mijn genen, familieleden hebben dat ook.”

Politieagent
In zijn kindertijd was zijn droomberoep politieagent. “Hoogstwaarschijnlijk omdat mijn vader dat ook was.” Het werd een andere carrière. Achteraf had hij een universitaire studie willen doen. “Omdat later bleek dat ik dan bij mijn toenmalige werkgever, ABN AMRO Bank, een nog hogere functie dan directeur had kunnen bekleden.”

Voedselvergiftiging
Een vakantie waaraan hij nog steeds warme herinneringen heeft is de viering van zijn 25-jarig huwelijk op Kreta. “Dat hebben we daar tezamen met onze kinderen gevierd. Ondertussen was er thuis een gigantische verbouwing aan de gang.” Eveneens onvergetelijk was een reis in zijn jeugd. “Samen met mijn ouders, naar Oostenrijk. Daar ‘bedwong’ ik mijn hoogste berg ooit, de Grossglockner. In de sneeuw op de ijsgletscher.”

Naar Tunesië hoeft Hilbert in elk geval nooit meer terug. “In die vakantie ben ik ontzettend ziek geweest. Van de tien dagen heb ik er acht op bed gelegen en op de wc gezeten. Kwam door een voedselvergiftiging.”

 Kleinkinderen
Hilberts ochtend begint steevast met een lekker kopje thee. “Anders komt de dag voor mij niet op gang.” Die dag wordt nog beter als hij met zijn kleinkinderen is: “Met hen kan ik altijd spelen en lachen, maar ook mee naar voetbal, hockey en straks ook naar basketbal.”

Zelf zou hij nog wel willen leren golfen. “Ik heb ooit een paar lessen gehad, maar door een knieoperatie kan ik de swing moeilijk meer maken.” Gezondheid is belangrijk, dat staat dan ook voorop de komende jaren: “Zo gezond mogelijk blijven en met mijn echtgenote nog vele jaren samen te mogen zijn.”