John Lokken

Accountmanager
Geboortedatum
28-12-1983
Woonplaats
Goedereede
Werkzaam bij WBT
Sinds 2018

“Ik waardeer mijn vrijheid enorm”

Doelgericht, maar wel heel sociaal. Die combinatie typeert John Lokken. In zijn werk maar ook daarbuiten. Het komt hem goed van pas bij het darten. Zowel voor zijn eigen spel als de vele activiteiten die hij binnen die sport verricht. Zo was hij zelfs bondscoach.

In die rol beleefde hij in 2017 zijn mooiste vakantie ooit: naar Kobe in Japan. “Het land en de mensen spraken me heel erg aan. De mensen zijn heel open en respectvol. Ze leiden een heel ander leven dan wij Nederlanders.” 

Van het leven genieten… ook op je werk!
Zijn sociale instelling komt tot uiting in zijn werk. “Het leukste vind ik het contact met (toekomstige) klanten en het opbouwen van een relatie. Wat ik heel belangrijk vind, is dat je geniet van het leven. Werk neemt een groot deel van je leven in; je moet er dus voor zorgen dat je het ook daar naar je zin hebt. Dat lukt uitstekend bij World Bearing Trade.”

Dingen afsluiten
Als hij zelf zijn belangrijkste eigenschap moet noemen, is het eerlijkheid. Zijn levensmotto is What doesn’t kill you, makes you stronger’.

Dat bewees hij toen hij een moeilijke periode doormaakte nadat zijn ouders in 2016 overleden. Daar kwam hij, tot zijn eigen verbazing, relatief snel bovenop. “Na anderhalf jaar. Dat lukte door veranderingen in mijn leven aan te brengen: nieuw werk, nieuw huis…  Het was erg moeilijk, maar het hielp mij om dingen af te sluiten.”

Dromen van Legoland
Als kind zag John het al helemaal voor zich: hij wilde later gaan werken bij Legoland in Denemarken. Daar is niets van gekomen. Maar hij zit er niet mee. Hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij World Bearing Trade en is blij dat hij er elke dag op uit mag. “Een kantoorbaan, dat zitten, is niks voor mij. Buiten kan ik in de pauze een mooie plek opzoeken om te wandelen of als de klantbezoeken achter de rug zijn een monument bezoeken. De vrijheid die ik nu heb, waardeer ik enorm.”

In het weekend waardeert John gezelligheid met vrienden en familie. Maar hij wil er ook dan lekker op uit. “In elk geval niet thuis stilzitten.”

Energieke start met The Foo Fighters
Zijn dag begint John onder de douche. “Met muziek van The Foo Fighters aan. Daar krijg ik energie van.”

Als hij volop tijd en geld had, zou hij die vooral besteden aan zijn favoriete hobby: reizen. “Ik zou naar Azië gaan om daar onbekende landen/plekken te ontdekken. Ik wil graag naar Mongolië, Tibet en Vietnam. Maar ook de Verenigde Staten trekken me. Dan zou ik niet naar de standaardbestemmingen gaan, maar bijvoorbeeld naar de Amish… Uitzoeken waarom ze leven zoals ze doen.”

Naar Turkije en Frankrijk gaat hij in elk geval niet meer terug. “Ik heb er niks mee en ik vind de mensen niet leuk, sorry. Stel dat ik met de auto naar Spanje zou gaan, dan wil ik in Frankrijk niet eens stoppen om te tanken, haha.”

Ik zou wel wat tactischer willen zijn
Humor en plezier maken zijn dag goed, arrogantie en egoïsme kunnen zijn humeur juist bederven. “Ik snap niet hoe mensen kunnen denken dat ze beter zijn.”

Als hij één vaardigheid beter onder de knie zou kunnen krijgen, is dat tactischer omgaan met zijn eerlijkheid. “Ik kan soms te hard en direct overkomen, dat weet ik. Dat kan niet iedereen waarderen.”

Die zelfkennis siert hem. Hij raadt iedereen aan om regelmatig aan zelfreflectie te doen. “Dat klinkt zwaar, maar begin eens met te denken over je doelstellingen, voor het komende jaar bijvoorbeeld. Je leeft van dag tot dag. Mijn ouders hadden plannen die ze helaas nooit hebben kunnen realiseren….”

Een van zijn eigen doelen voor de komende drie jaar staat al vast: “Mijn tante bezoeken in Florida.”