Maike Ketner

Verkoper Binnendienst
Geboortedatum
1-7-1975
Woonplaats
Capelle aan de Ijssel
Werkzaam bij WBT
Sinds 2021

Het roer om

Enige jaren geleden heb ik besloten mijn eigen wensen meer op de voorgrond te zetten en daarom het roer om te gooien. Ik heb een time out genomen en nagedacht over welk type werk mij ècht blij maakt. Daar was ik, gek genoeg, snel over uit: iets in de verkoop en het liefst op het gebied van de techniek. Zo kwam ik van de verkoop van scheepvaartonderdelen terecht in de verkoop van afzuigkleppen en inmiddels ben ik beland bij de afdeling verkoop van lagers bij WBT. “Fantastisch toch, dat 1 machine-onderdeeltje complete schepen draaiende houden!”. Zonder dit kleine essentiële onderdeel kan er geen grote machinerie draaien. Op dit gebied wil ik mij de komende jaren verder ontwikkelen.

Vindingrijk
Maike staat bij vrienden en collega’s bekend als erg vindingrijk. “Als er zich een onverwacht probleem voordoet, kan ik snel met een praktisch toepasbare oplossing komen. Dit geldt zowel voor dagelijkse kleine dingen (wat heb ik voor restjes eten in huis waar ik nog een complete maaltijd van kan maken of zoiets als dat de gootsteen lekt… hoe los ik dat zelf op), als ook bij werk gerelateerde zaken (hoe kom ik zo efficiënt en snel mogelijk aan een klantvraag tegemoet). Snel tot een oplossing komen en als alles ook nog vlot en probleemloos gaat dan word ik daar blij van! Lekker praktisch ingesteld, zeg maar.”

Droomberoep
“Mijn droomberoep toen ik kind was? Dat is even geleden. Modeontwerpster en bloemist kan ik me herinneren. En als dit een beroep zou zijn geweest: cadeautjes kopen, mooi inpakken en hier mensen mee blij maken! In géén geval het beroep van ambtenaar.

Dat zou niks voor mij zijn.” Is er een speciale vaardigheid die ze graag zou willen leren?

“Op dit moment heb ik nog geen specifiek idee; als ik iets wil beheersen, probeer ik het eerst gewoon zelf.”

Liefst een rustig weekend
Het ideale begin van de dag kent een rustig verloop: “De waterkoker aan voor thee of koffie; geen gehaast; even zitten; douchen en daarna het weerbericht kijken om kleding uit te kunnen zoeken… Maar eerlijk gezegd neem ik, of heb ik daar, zelden de tijd voor. De korte versie is: een bak koffie en douchen.” En het weekend dan, hoe ziet dat er idealiter uit?

“Dan ga ik het liefst rustig winkelen bij de slager, de groenteboer en de bakker. Vervolgens een beetje kokkerellen voorbereiden, een wandeling maken, een boek lezen, borrelen met mijn lief en / of vrienden,  met mijn twee katten kroelen en na het eten doezelen op de bank met een goede serie op tv. Wat wil een mens nog meer?”

 Oh, wat was het knus!
De leukste vakantie was haar eerste vakantie samen met Peter, met wie ze nu nog steeds samen is. “We waren pas een maand of twee, drie samen en hij had een lang weekend geboekt op Mont Royal: een huisje in het Moezelgebied in Duitsland. Het was ijzig koud en het sneeuwde…! In de stadjes die we toen bezochten, hielden we elkaars hand vast. Het klinkt allemaal heel suf en simpel, met tomatensoep en worstjes uit blik en afbakbroodjes uit de oven, maar oh, wat was het knus!”

Ik steun de plaatselijke middenstanders
Ze heeft nergens spijt, hoeft niets over te doen als dat al zou kunnen. “Al heb ik soms voor moeilijke keuzes gestaan, de optelsom van al mijn positieve en negatieve ervaringen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben”. Maike geniet van kleine dingen: “een glimlach; een gebaar; mijn katten knuffelen; zien hoe een bloem openbloeit; een vlinder die voorbijvliegt; een wandeling maken; iemand ‘helpen’ door bijvoorbeeld het kassameisje bij de buurtsuper een complimentje te geven of een kletspraatje te maken met een middenstander. Die steun ik nogal: de plaatselijke slager, groenteboer, bakker, bloemist enzovoort. Waarom? Eerlijke en pure produkten verkopen met enthousiasme voor het vak.

Herkenbaar toch?