Prijsaanpassingen

Prijsaanpassing per 1 mei

Vlaardingen, 5 april 2022

Betreft: prijsaanpassing per 1 mei 2022

Geachte relatie,

Gedurende het jaar 2021 is de industriële sector diverse malen geconfronteerd met aanzienlijke kostenstijgingen ten aanzien van onder andere staal, andere metalen, logistiek, energie, et cetera. De productiekosten zijn hierdoor drastisch gestegen waardoor er, vanuit de producenten, einde vorig jaar en begin dit jaar diverse prijsaanpassingen zijn geweest om deze enigszins te compenseren.

Helaas heeft deze tendens zich de afgelopen maanden doorgezet en lijkt de ommekeer voorlopig niet in zicht. Mede door de trieste ontwikkelingen in Oekraïne, bovenal een humanitaire ramp, zijn de producenten gedwongen om naar alternatieve bronnen voor grondstoffen te kijken. Hierdoor blijft het helaas niet bij de eerder genoemde verhogingen.

Als gevolg hiervan worden wij geconfronteerd met aanzienlijke prijsverhogingen. Derhalve ontkomt ook World Bearing Trade er niet aan om deze prijsaanpassingen door te voeren naar onze klanten. Per 1 mei 2022 zullen wij de prijzen voor nieuwe bestellingen aan moeten passen. Een overzicht van de verhogingen vindt u onderaan deze brief. Wij begrijpen dat deze aanpassing ingrijpend is, echter is deze noodzakelijk om u te kunnen blijven leveren zoals u van ons gewend bent.

Prijsaanpassing per 1 mei 2022

SCHAEFFLER 9,2%

SKF 14,4%

NTN/SNR 8,1%

HFB 7,8%

FYH 8,0%

TIMKEN 8,0%

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden en kijken uit naar de voortzetting van onze prettige samenwerking.

Met vriendelijke groet,

World Bearing Trade B.V.
Sander Bouman
Sales manager Nederland

Aanpassing in de voorwaarden

Voor WBT is de marge voor orders onder de € 250,- niet meer toereikend.

Hiervoor kunnen verschillende redenen worden aangedragen.

  • Wij rekenen met minimale verkoopmarges waardoor kleine(re) orders niet meer rendabel zijn.
  • Er is een sprake van krapte op de arbeidsmarkt; wat onder andere inhoudt dat personeel lastig te krijgen is en de loonkosten stijgen.
  • Toegenomen logistieke kosten; denk aan verzenden van de orders
  • Verpakkingskosten zijn aanzienlijk gestegen

 

Derhalve hebben wij besloten om per direct orders onder de € 250,00 te gaan belasten met:

  • € 15,- handelings- en administratiekosten
  • € 15,- verpakkings- en verzendkosten