Peter Berghout

Medical Personal Trainer
Geboortedatum
05-03-1978
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam voor WBT
Sinds 2015

“Ik wil echt heel de wereld zien”

Na 18 jaar bij het Korps Mariniers, heeft Peter, na een aantal ernstige blessures, de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Als Medical Personal trainer is hij in 2015 bij WBT gestart, waarin hij eerst Robert trainde, maar al snel volgde de rest. Vanaf 2017 werd dit een fulltime job en heeft hij zich gespecialiseerd in blessurepreventie  en behandeling. Peter is eerlijk en oprecht. Dat komt goed van pas tijdens de personal training die hij geeft. Mensen die bij hem sporten moeten echt aan de bak.

Huwelijksreis door Thailand, maar niet heus
Als marinier heeft Peter Berghout veel van de wereld gezien. Afgezien van de oefeningen en uitzendingen denkt hij aan een reis met extra plezier terug: een vakantie naar Thailand, samen met zijn Louisa. “Na een half jaar durende uitzending naar Afrika had ik tegen Louisa gezegd: Boek een ticket naar Thailand. Zij was nog nooit in Azië geweest. We hebben drie weken een rondreis gemaakt: backpacken. Ik zei heel de vakantie tegen iedereen dat we op huwelijksreis waren. Met die smoes kregen we een bruidssuite in een soort paleis, met uitzicht op de zee.”  Tussen de vakanties door heeft hij samen met zijn gezin 4 jaar op Aruba gewoond. Nick was toen nog maar 3 maanden oud. ‘’Dat was een hele speciale tijd voor mij’’.

Aardig wat bergtoppen aangetikt
Ook al heeft hij door zijn werk veel gereisd, toch zou Peter op wereldreis gaan, als tijd en geld geen rol speelden. “Ik wil echt heel de wereld zien. Van hoog tot laag, elke grot en elke berg.” Alleen Irak slaat hij dan liever over. Daar wil hij niet naar terug. “Waarom niet? Het is een minder prettig land”, zegt hij diplomatiek. Bergen heeft hij al aardig wat gezien in diverse landen zoals Noorwegen, Amerika, Engeland, Italië et cetera. Hij heeft geen idee wat de hoogste was. “Eentje in Noorwegen denk ik. Tijdens mijn marinierstijd heb ik veel bergen gezien.”

Ongeluk met parachute
Hij kreeg ook een parachuteopleiding. “Net voor mijn eindsprong heb ik een ongeluk gehad tijdens een sprong. Ben ik dwars door bomen et cetera gegaan. Na een tijdje heb ik toch nog de parachuteopleiding kunnen afmaken.”

Als er iets is wat hij over zou kunnen doen, is dat iets wat hem raakt: “De relatie met mijn vader opbouwen. Die raakte verwaterd… Toen overleed hij en was het te laat.”

Goed begin van de dag: met push-ups
Uit zijn marinierstijd heeft Peter ook nog een bijzondere gewoonte overgehouden om de dag te beginnen. “Met push-ups, of een andere fysieke prikkel.” Het is dus maar goed dat hij personal trainer is geworden.

Dat werk geeft hem veel voldoening. “Bijvoorbeeld wanneer mensen die bij me getraind hebben na een uur weglopen met een glimlach. Of wanneer ik mensen heb kunnen helpen bij blessures… Dat ze er door gericht te trainen vanaf zijn.”

Ik heb niks met mixdrankjes
Een functie die niets voor hem zou zijn, is barkeeper. “Nee, achter de bar staan, dat trekt mij helemaal niet. Ik heb niks met mixdrankjes en inschenken et cetera.”

Waar hij ook niet vrolijk van wordt zijn mensen die grossieren in excuses om iets niet te doen. “Of die maar geen keuze kunnen maken. Die wel willen maar het toch niet doen.”

“Wat ik zelf zou willen leren? Piano spelen, muziek maken in het algemeen.”

Fysieke prikkel
Het zal niet verbazen: ook in het weekend is Peter graag lichamelijk actief bezig. “Een fysieke prikkel met vrienden. Maar ook ontspannen met mijn gezin. En een massage of saunabezoek voor mezelf.”

Wat iedereen volgens Peter minstens één keer in het leven moet doen? “Over zijn of haar fysieke grens heen getrokken worden en een onmogelijke uitdaging aangaan. Dan leer je je zelf echt kennen.”

Zelf kijkt hij ook alweer uit naar een uitdaging: “Een triatlon halen. Maar het belangrijkste is natuurlijk gezondheid. En mooie momenten en reizen met familie en vrienden.”