Roland van Oers

Accountmanager
Geboortedatum
05-09-1972
Woonplaats
Doetinchem
Werkzaam bij WBT
01-04-2023

''De lach van mijn zoontje Lou in de ochtend''

Vakantieherinneringen
Ik heb talloze vakantieherinneringen om te koesteren, van recente avonturen tot bijzondere ervaringen uit het verleden. Onze laatste vakantie brachten we door in Nederland, op een vakantiepark, in een gezellige pipo wagen. Gedurende 2,5 week maakten we allerlei uitstapjes. Het was een hete zomer en we genoten van de zon. Deze vakantie was echt speciaal omdat we als gezin samen waren, zonder anderen erbij zoals op andere vakanties. We hebben verschillende plekken bezocht, waaronder Plopsaland, een pannenkoekenrestaurant, een zwembad en diverse nabijgelegen steden.

Ontmoetingswens
Als ik iemand zou mogen ontmoeten, zou dat zonder twijfel mijn ongeboren kind zijn. Het vooruitzicht van het vaderschap vervult me met ongekende vreugde en betekenis, en daar kan geen ontmoeting met een beroemd persoon tegenop.

Bijzondere eigenschap
Een van mijn meest opvallende eigenschappen is mijn vermogen om betrouwbaar en rechtvaardig te zijn. Eerlijkheid is voor mij van het allergrootste belang.

Ooit gedacht: ‘Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb’
Een herinnering die me altijd zal bijblijven, is toen ik in Brazilië een tattoo liet zetten door iemand in het Amazonegebied. Dit gebeurde niet in een tattoo-shop, maar bij iemand thuis. Ik koos voor een tatoeage van een indiaan op mijn rug, wat een avontuur op zich was. Op mijn bucketlist staat onder andere parachutespringen.

Heb je wel eens een blunder begaan?
Ja, absoluut. Op de middelbare school, toen ik 16 was, probeerde ik stoer te doen met de crossmotor van mijn broer. We hadden een grote trap voor de school en ik wilde van die trap afrijden. Helaas kneep ik in de verkeerde rem, met als gevolg dat ik voor de school, waar iedereen keek, onderuit ging. Dit moment van jeugdige overmoed zal ik niet snel vergeten.

Terug in de tijd
Indien ik de kans kreeg om iets in mijn leven opnieuw te doen of anders aan te pakken, zou ik liever eerst een MBO-opleiding hebben gevolgd voordat ik direct naar de HAVO ging. Ik was nog niet klaar voor de diepgaande stof van de HAVO. Praktisch en hands-on onderwijs zou waarschijnlijk beter bij me hebben gepast.

De kunst van de ochtend
Ik begin mijn dag graag met een warme douche en een kop koffie. Ook breng ik mijn zoontje, Lou, uit bed en kleed hem aan. Onze hond begroeten in de ochtend is altijd een feest, omdat ze zo enthousiast is dat ze wil spelen en knuffelen.

Wat inspireert jou?
Mensen die dingen doen vanuit hun passie, of het nu een hobby of werk is. Of het nu gaat om professioneel sporten of andere passies, hun toewijding en enthousiasme inspireren mij.

Wat zijn de “kleine dingen” die je dag beter maken?
De lach van mijn zoontje Lou in de ochtend, de stralende zon, een kus van mijn vriendin, en een lekker muziekje op de radio maken mijn dag beter. Met kouder weer kan ik genieten van kaarsjes en een goed glas bokbier.

Leeftijd van Volwassen Jeugdigheid
Als ik een leeftijd permanent zou moeten kiezen, zou dat ergens tussen de 30 en 35 jaar zijn. Op die leeftijd ben je nog jong en vitaal, maar beschik je ook over de nodige levenservaring. Het is een tijd waarin je je plekje in het leven hebt gevonden.

In welke functie zou je enorm slecht zijn?
Een eentonige kantoorbaan waar weinig afwisseling in zit zou niet bij me passen. Ik gedij beter in functies waar ik met veel verschillende mensen werk en op pad ben. Achter een scherm zitten is niets voor mij.

Wat is de meest vervelende gewoonte die andere mensen hebben?
Wat ik echt niet kan verdragen is achterbaks en oneerlijk gedrag. Mensen die zich beter voelen dan anderen en zich arrogant gedragen, zijn niet mijn favoriet.

Als je overal zou kunnen wonen, waar zou je dan willen wonen?
Mijn ideale woonplek zou een oude boerderij in de Achterhoek zijn. Daar zou ik kippen en schapen willen houden en genieten van verse eieren in de ochtend. Een sauna in de tuin zou de kers op de taart zijn.

Wat is je ideale manier om het weekend door te brengen?
Mijn ideale weekend begint zonder wekker, met uitslapen, gevolgd door een kopje koffie. Op zaterdag ga ik met de hond naar het bos en daarna gaan we samen hardlopen. Na het sporten duik ik in een ijsbad in de tuin, gevolgd door een warme douche en een uitgebreid ontbijt. Het weekend breng ik het liefst door met vrienden, waarbij we vaak uitgebreid borrelen en plezier maken.

Wat denk je dat iedereen minstens één keer in zijn leven moet doen?
Iedereen zou minstens één keer in hun leven de ervaring van ouder worden moeten meemaken.

Wat maakt jou aan het lachen?
Ik kan lachen om collega’s, vrienden en allerlei grappige situaties. Wat betreft films vind ik “The Wolf of Wall Street” erg grappig.

Als je kon tijdreizen, naar welk jaar zou je dan gaan? (terug of juist de toekomst in)
Ik zou terug willen gaan naar mijn 16e, mijn tijd op de middelbare school. Het was een leuke periode zonder al te veel verantwoordelijkheden. Feesten, ontdekkingen en plezier stonden centraal, en ik heb er veel blijvende vriendschappen aan overgehouden.