Luis Ramos

Logistiek Medewerker
Geboortedatum
18-01-1969
Woonplaats
Schiedam
Werkzaam bij WBT
Sinds 2018

“Loop niet weg voor je angst”

Luis Ramos is niet bang uitgevallen. Bungeejumpen op de Müllerpier? Hij draait er zijn hand niet voor om (en z’n maag ook niet). “Parachutespringen was ook indrukwekkend. Ik had een keer een duosprong gewonnen. Samen met een instructeur sprongen we uit het vliegtuig. Heel apart om gewichtloos te zijn. Het ging allemaal wel heel snel.”

Eigenlijk zou iedereen minstens één keer in zijn leven moeten bungeejumpen, vindt hij: “Om de angst te ervaren en grenzen te verleggen.”

Familie opzoeken op Kaapverdië
Luis’ mooiste vakantie was op Kaapverdië. “Samen met mijn vriendin ben ik daar zes weken geweest. We hebben voornamelijk familie bezocht.”

Een bestemming die bovenaan zijn verlanglijstje staat, zijn de Verenigde Staten. “Als ik er het geld en de tijd voor had, zou ik meer reizen. Op de eerste plaats naar Amerika. De diversiteit van dat land trekt mij erg aan. Vooral de natuur wil ik graag zien.”

Vroeg in militaire dienst
Zijn droombaan was vroeger profvoetballer. Als hij iets over zou mogen doen, was dat doorleren. “Langer naar school gaan, ja. Ik ben in dienst gegaan en daarna heb ik jammer genoeg nooit mijn school afgemaakt.”

Makkelijk in de omgang
Luis is vriendelijk, gemakkelijk in de omgang. “Behalve als mensen bevooroordeeld blijken te zijn.”

Hij begint de dag het liefst vroeg en met een kopje koffie. De dag is voor hem oké “met een goede maaltijd, leuke dingen doen met het gezin.”

Dansen én zingen
De ideale leeftijd is volgens Luis 22 jaar. De verklaring: “Dan ben je fysiek en geestelijk fit en al een beetje volwassen.” Een vaardigheid die hij nog wel zou willen leren beheersen, is zingen. “Dansen kan ik al.”

Woning afmaken
Zijn favoriete tijdsbesteding in het weekend bestaat uit diverse activiteiten. “In elk geval tijd met familie, liefst een avondje uit (uit eten) en sporten.” De weekenden komen ook van pas voor kluswerk. De komende jaren heeft Luis zich namelijk voorgenomen zijn woning af te maken.