Ard Biesheuvel

Accountmanager
Geboortedatum
16-10-1957
Woonplaats
Voorhout
Werkzaam bij WBT
Sinds 2017

“Op vrijdagavond lossen we in de kroeg alle wereldproblemen op”

Zonder koffie zou het leven stukken minder zijn, vindt Ard Biesheuvel. Dat begint al ’s ochtends vroeg. De beste manier om de dag te beginnen is volgens hem: “Wakker worden, gewoon letterlijk je ogen open doen. En daarna een bak koffie.”

Vriendelijk gezicht
Maar ook daarna helpt de cafeïneboost als een van die kleine dingen die zijn dag beter maken. Al weegt de gezelligheid van samen ‘een bakkie doen’ eigenlijk zwaarder. “Vriendelijke mensen maken het leven leuker. Wanneer je de dag start met een vriendelijk gezicht tegenover je, kan dat heel je dag goed maken.”

Duiken op Curaçao
Over de favoriete vakantiebestemming van Ard en zijn vrouw bestaat geen onduidelijkheid: “We gaan al 25 jaar naar Curaçao, naar het Marriott Hotel of naar Barbara Beach. Daar liggen de huisriffen gelijk aan de accommodatie, waardoor het erg fijn duiken is. We verblijven daar altijd twee weken.”

Goede herinneringen heeft hij echter ook aan de Mont Ventoux in Frankrijk: “Met de cabrio lekker door de bergen rijden.” Wat iedereen volgens Ard minstens één keer in zijn leven zou moeten doen, is alleen op vakantie gaan. “Lekker doen en laten waar jezelf zin in hebt en met niemand rekening hoeven houden.”

De baas
Gevraagd naar zijn meest bijzondere eigenschap antwoordt Ard eerlijk: “Mijn eigenwijsheid.” Dat verklaart misschien ook het beroep waarvan hij als kind droomde. “Ik wilde de baas worden van een bedrijf. Ik had er een hekel aan als iemand mij vertelde wat ik moest doen. Nu is dat iets minder, gelukkig.”

Stel dat je iets opnieuw zou mogen doen, wat zou dat dan zijn? “Mijn rechtenstudie afmaken.”

Blokfluitles
Maar als tijd en geld geen probleem waren, zou hij zich vooral storten op zijn hobby’s: reizen, fotograferen en lezen. Een vaardigheid die hij zou willen leren is muziek maken. “Ik zou zo graag muziekinstrumenten willen kunnen bespelen. Ik heb blokfluitles gehad maar na enkele lessen werd duidelijk dat ik er geen talent voor heb. Ik zou sowieso graag handiger zijn met mijn handen.”

Ideale leeftijd
Ard verlangt nog weleens terug naar de tijd dat hij 25 was. “Op die leeftijd heb je een goede basis en alles nog voor je. Maar dan zou ik wel dezelfde kennis en levenservaring van nu willen hebben.”

Zelfkennis heeft hij op zijn 63e volop. Zo weet hij welk beroep beslist niets voor hem zou zijn: “Boekhouder. Het interesseert mij niet of het cijfer achter de komma goed is. Ik ga liever voor de grote lijn.”

Ik wil terug naar het ‘oude normaal’
Waar kijk je het meest naar uit in de komende drie jaar? “Deze ellende doorkomen met z’n allen. Dat corona de wereld uit is en alles weer normaal wordt. Ik wil niet het ‘nieuwe normaal’ maar het ‘oude normaal’ moet terugkomen.”

Dan wordt het ook weer mogelijk om op vrijdagavond met een man of dertig de kroeg in te gaan of een vrijdagmiddagborrel te houden. “Lekker ouwehoeren. Dan lossen we alle problemen in de wereld op. Tezamen met mensen met verschillende achtergronden: notarissen, boeren, veehouders enzovoort.”