Patrick Boxem

Sales Manager Nederland
Geboortedatum
22-11-1978
Woonplaats
Zoetermeer
Werkzaam bij WBT
Sinds 2012

“Door de combinatie van verkoop en marketing is elke werkdag anders”

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat het elke dag anders is. Er zit weinig sleur in. Verkoop in combinatie met marketing maakt het afwisselend. Ik houd ervan in overleg met collega’s tot de beste oplossing voor een klant te komen. En natuurlijk om grote orders voor World Bearing Trade te scoren.”

Voor het geluk van mijn zoontje heb ik alles over
“Wat ik belangrijk vind in het leven? Het allerbelangrijkste is dat mijn zoontje gelukkig is, daar heb ik alles voor over. Verder geniet ik van het leven zoals het komt. Ik breng veel tijd door met familie en vrienden. Zonder hen zou alles lastiger zijn.”

“Ook mijn hobby’s hangen samen met m’n zoon van nu 5 jaar. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met hem: voetballen, basketballen, vissen, naar een pretpark, fietsen, bordspelletjes, gamen, enzovoort. Zelf sport ik geregeld.”

Ik werd precies op het juiste moment gebeld
Hij kwam bij World Trade Bearing via Robert (de CEO). “Ja, we zijn familie. In de zomer van 2012 werd ik door hem gebeld dat er een vacature bij Verkoop Nederland was. Dit was precies op het juiste moment, want ik was erg toe aan een nieuwe uitdaging.”

Patrick deed vóór zijn komst naar World Bearing Trade namelijk iets heel anders. “Ik werkte in het Silverdome in Zoetermeer, in de horeca. Ik heb daar ongeveer vijf jaar gewerkt. Daarvóór had ik allerlei bijbanen, naast school en studie. Van tomatenplukker tot tentenbouwer en van projectplanner tot evenementenverzorging.”

Aandelen en valuta
Na de havo deed Patrick de meao (Commerciële Economie). Dat beviel hem zo goed dat hij er met succes een hbo-opleiding Commerciële Economie aan vastplakte. “Achteraf had ik beter meteen naar de heao kunnen gaan.  Die twee jaar mbo waren qua leren en ervaring echt zonde van de tijd.”

Zijn studie komt hem van pas in het werk, maar ook daarbuiten interesseert de materie hem nog steeds. “Ja, economie, aandelen en valuta. Maar ook uitstapjes naar mooie steden trekken me, liefst in combinatie met natuur.”

Met acht man naar het EK in Portugal
Op de vraag wat zijn leukste vakantie ooit was, begint Patrick met: “Alle vakanties zijn leuk!” Dan laat hij erop volgen: “In 2004 zijn we met een vriendengroep van ongeveer acht man naar het EK Voetbal in Portugal geweest. Busje gehuurd, daarheen gereden, grote villa gehuurd en meerdere wedstrijden bezocht. Dat was echt een topervaring!”

Zorgzaam
Voor zijn meest bijzondere eigenschap gaat Patrick af op wat anderen zeggen: “Dat ik erg zorgzaam ben voor anderen. Dat zal dan wel zo zijn toch, als mensen dat zeggen.”

Er is echter één ding waar hij minder relaxed mee omgaat: “Als mensen heel veel Engelse woorden en uitdrukkingen gebruiken. Spreek alsjeblieft gewoon in Nederlandse zinnen! Tenzij het Engelsen of Amerikanen zijn natuurlijk, haha.”

Niet werken? Dan ga ik me stierlijk vervelen!
Als Patrick niet hoefde te werken, wat zou hij dan doen met die vrije tijd? “Waarschijnlijk me stierlijk vervelen. Dan moet ik echt hobby’s gaan zoeken!”

Maar dat had hij wel alle tijd voor zijn grootste hobby: zoon Quint. “Voor de komende jaren kijk ik het meest naar uit om hem te zien opgroeien. Te zien dat het goed met hem gaat. Dan gaat het met mij ook goed.”