Willem van Beekum

Key Accountmanager
Geboortedatum
22-08-1959
Woonplaats
Nieuw Vennep
Werkzaam bij WBT
Sinds 1999

“Ik zou wel Spaans en Italiaans willen kunnen spreken”

Willem van Beekum maakt gemakkelijk contact met mensen. Dat is, net als zijn mensenkennis, zeer welkom in de verkoop. Dat zat er al jong in. “Ik had als kind geen droombaan of zo. Ik wilde met mensen werken, dat wist ik wel.”

Werken in de buitendienst is voor hem ideaal. “Voor een baan waarbij ik heel de dag binnen moet zitten, ben ik niet geschikt. Ik zit al 34 jaar in de buitendienst. Ik zou niet anders willen.”

 

Met een camper door Amerika
Zijn leukste vakantie ooit was een rondreis door Amerika. “Dat was in 2007, met mijn familie. We hebben samen een tour gemaakt met een camper. We zijn op alle bekende plekken geweest: San Francisco, LA, Las Vegas – waar we 1.200 dollar vergokt hebben met z’n allen – Orlando, Miami et cetera. Natuurlijk zijn we ook naar Disney geweest. We hebben drie weken rondgereden maar dat was echt nog veel te kort.”

M’n racemotor heb ik met pijn in het hart verkocht
Wat hij toen hij volwassen was ook heel lang wilde, was motorrijden. “Tien jaar geleden heb ik uiteindelijk mijn motorrijbewijs gehaald. Door het verloop van het leven had ik dat steeds maar uitgesteld tot. Ik heb al snel een racemotor gekocht en daarna heel veel gereden, samen met een vriend. Helaas heb ik die motor twee jaar geleden moeten verkopen, met pijn in het hart. Maar ik reed er gewoon te weinig op, dat was zonde.”

Snelheid trekt Willem nog steeds. Op de vraag welke hobby hij zou doen als tijd en geld geen issue waren zegt hij: “Dure, snelle sportauto’s rijden en wereldwijd Formule 1-races bezoeken.”

Met een kind weet je wat echte liefde is
Als hij de kans kreeg om één ding opnieuw of anders te doen, is dat langer doorstuderen. “Dan zou ik mijn technische opleiding verder willen uitbreiden.”

Andere mensen gunt hij minstens één keer in hun leven een kind te krijgen. “Dan weet je pas wat echte liefde is.”

Lekker barbecueën met de familie
De beste manier om de dag te beginnen is voor hem met een kop thee. “Welke smaak? Earl Grey.” De ‘kleine dingen’ die de dag vervolgens volmaakt maken, zijn Willems familie, kinderen en kleinkinderen.

Van hen kan hij nooit genoeg krijgen. Zijn weekend brengt hij dan ook het liefst met hen door. “Samen met mijn vrouw natuurlijk. Lekker barbecueën met een discomuziekje uit de jaren 70 erbij.”

En een van de komende hoogtepunten wordt ongetwijfeld de bruiloft van zijn dochter. Willems geduld wordt op de proef gesteld: het feest stond al gepland, maar moest worden uitgesteld vanwege corona.

Ik kan niet tegen roddelen
Waar hij daarentegen een broertje aan dood heeft, is roddelen. “Ik kan er niet tegen als mensen dingen vertellen die niet waar zijn of als iemand bevooroordeeld is. Bah!”

Als communicator onderkent Willem het belang van goed je talen spreken. “Ik zou wel meer vreemde talen willen beheersen. Het houdt bij mij op met Engels en Duits. Maar Spaans en Italiaans vind ik zó mooi…”