Brian van den Berg

Financieel Directeur
Geboortedatum
20-10-1974
Woonplaats
Barendrecht
Werkzaam bij WBT
Sinds 2010

“Geniet van de gelukmomentjes van het leven”

‘Afspraak is afspraak’ en ‘geen woorden maar daden’ zijn de levensmotto’s van Brian van den Berg. Een uitstekende combinatie, die hij zowel in zijn werk als privé naleeft. Of het nu gaat om beslissingen die hij als financieel directeur neemt of als hij besluit om zijn grenzen te verleggen. Zoals die keer dat hij een bungeejump maakte.

Tevreden
Brian leeft zijn leven zoals hij dat wil. “Ik vind het belangrijk om mijzelf in de spiegel te kunnen aankijken. Ik zet me altijd vol in, maakt niet uit wat ik doe.”

Indien hij iets opnieuw zou mogen doen, heeft hij daar geen behoefte aan. “Ik zou niks opnieuw willen doen, momenten en herinneringen maken je tot wie je bent en ik ben tevreden met wie ik nu ben.” De alleenstaande vader staat bekend om zijn inlevingsvermogen en humor.

Van de bank naar de tandwielen
Na het vwo studeerde Brian aan de Hogeschool voor Economische studies. Vervolgens werkte hij tien jaar bij ING. Bij de bank leerde hij de familie Boxen en World Bearing Trade kennen. “Er was goed contact en hebben toen besloten om ons pad samen te vervolgen.”

Van die keuze heeft hij geen dag spijt gehad. Het bedrijf en de collega’s bevallen hem nog steeds en de diversiteit in zijn werk zorgt voor de gewenste afwisseling.

Oud & Nieuw in New York
Ook zijn vakanties zijn steeds weer anders. De twee waar hij met het meeste plezier aan terugdenkt, waren toevallig allebei in de Verenigde Staten, maar wel heel verschillend. “Een rondreis met mijn vader met onder andere Los Angeles en de Grand Canyon en met vrienden Kerst en Oud & Nieuw vieren in New York.”

Meer boksen
Brians hobby’s zijn ook al gevarieerd: “Hardlopen, boksen, motorrijden, muziekluisteren en Netflix kijken.” Als hij meer tijd (en geld had) zou hij het golfen weer opnieuw oppakken, maar ook aan autoraces willen meedoen. “En meer en beter boksen. Ik zou ook heel handig willen zijn… Zelf dingen kunnen maken.”

Mooi muziekje
Maar, zoals gezegd, hij is nu ook tevreden. Er zijn heel veel dingen die zijn dag kleuren. “Dat kan variëren van een mooi muziekje tot een leuk gesprek of een biertje in de zon.” In het weekend zoekt hij de combinatie van inspanning en ontspanning: ”In de ochtend hardlopen, daarna lekker thuis lunchen in het zonnetje en in de avond lekker uit eten.”

Dankbaar zijn
Van arrogantie moet hij niets weten. “Ik vind het ook vervelend als mensen weinig inlevingsvermogen hebben… Als ze geen interesse tonen in anderen en niet luisteren.” Misschien helpt zijn tip om het leven aangenamer te maken: dankbaar zijn. “Leer genieten van de gelukmomentjes van het leven. Dit kan een boswandeling zijn, lekker wat drinken met je vriendin in de tuin of gewoon genieten van wat het leven te bieden heeft.”