Robert Boxem

CEO
Geboortedatum
04-04-1969
Woonplaats
Rotterdam
Werkzaam bij WBT
Sinds 1996

“Ik ben trots op wat we samen presteren”

Robert Boxem gaat geen uitdaging uit de weg. Ook niet op vakantie. Zo beklom de directeur van World Bearing Trade ooit de Kilimanjaro. “In acht dagen naar de top. Onderweg sliepen we in kampen en aten we chocola: voor de suikers en het helpt ook tegen hoogteziekte.”

Volgens hem zou iedereen minstens één keer in zijn of haar leven een berg moeten beklimmen. Om de ervaring op zich en vanwege het doorzettingsvermogen dat je ermee ontwikkelt. 

Samen presteren
Gevraagd naar iets waarvan Robert zelf denkt: ‘Ik kan niet geloven dat ik dat gedaan heb’ antwoordt hij: “Ik ben er trots op World Bearing Trade te hebben opgebouwd. Dat we nu met veertig medewerkers zijn, had ik niet durven dromen. Geweldig wat we samen presteren.”

Betaald voetbal
Als kind had hij de droom van menig jongetje: profvoetballer worden. Hij had talent en het is gelukt. Twee jaar heeft Robert betaald voetbal gespeeld.

Sport is nog steeds belangrijk in zijn leven. Als hij meer tijd had, zou hij graag leren duiken. “En golfen. Ik wil ook een keer een triatlon doen.”

Wandelen met de hond
De beste manier om de dag te beginnen is voor Robert wandelen met de hond. Ook in het weekend helpt hem dat om te ontspannen. “Andere favoriete bezigheden in het weekend? Uit eten, doorzakken en sporten.” Genieten kan hij ook van een stukje chocola. 

Ik doe alles om fit te blijven
Robert verlangt niet terug naar zijn jongere jaren, is tevreden met het heden. “Er is niet echt een ideale leeftijd. Ik wil alleen niet ouder worden. Ik wil vooral fit blijven. Of eigenlijk: nóg fitter worden voor de uitdagingen die ongetwijfeld nog komen.”

Meelevend
Robert staat bekend als meelevend. Hij kan zich goed verplaatsen in anderen. Ergeren kan hij zich echter aan mensen die te lang met hun lepeltje in hun koffie roeren. Hij bekent meteen ook maar dat hij helemaal niets heeft met carnaval.

Als er een vaardigheid is die hij zou willen beheersen, is dat: “Alle teksten van liedjes goed mee kunnen zingen. Maar geen carnavalskrakers, haha.”