Nelson do Rosario

IT medewerker
Geboortedatum
05-02-1982
Woonplaats
Rotterdam
Werkzaam bij WBT
Sinds 2014

“Besef dat niet overal op de wereld water uit de kraan komt”

Afzien en doorzetten zijn karaktereigenschappen die Nelson do Rosario niet ontzegd kunnen worden. Zo wandelde hij eens een dag en een nacht achter elkaar: 110 kilometer legde hij maar liefst af bij die bijzondere prestatieloop. “Ik kan nog niet geloven dat ik dat gedaan heb.”

Zijn lijfspreuk kwam bij ’dat wandelingetje’ goed van pas: “Al is het soms nog zo moeilijk: haal uit elke dag een cadeautje.”

Collega’s helpen
Dat lukt het ook in zijn werk bij World Bearing Trade. “Het leukste vind ik dat mijn werk zo divers is. Dat ik collega’s kan helpen en zelf elke dag ook weer iets bijleer.”

Hij kwam in 2014 bij World Bearing Trade op voorspraak van zijn naamgenoot: Nelson Da Cruz. “Ik ben gestart op de verkoop. Na een jaar stapte ik over naar het magazijn. Drie jaar later kreeg ik de kans om in mijn huidige functie te beginnen: de ICT.”

Van astronomie tot boksen
“ICT en wetenschap hadden al mijn interesse. Naast astronomie, geschiedenis en architectuur”, vertelt Rosario. Zijn hobby’s liggen vooral op sportief vlak: fitness, voetbal en boksen, maar ook gamen, bordspelletjes en Lezen. En dan houdt hij in het weekend ook nog tijd over voor een biertje met familie en vrienden.

Familie is belangrijk
“M’n familie en de mensen om me heen vind ik het belangrijkst.”  En er is in 2021 uitbreiding binnen het gezin: “Ik kijk er naar uit om m’n dochter te zien opgroeien.”

Zijn leukste vakantie ooit was een rondreis door Marokko. “Twee weken, samen met mijn vriendin Laura. We hebben een groot gedeelte van Marokko gezien en zijn lekker met de auto overal naar toe geweest.” Tijdens die vakantie stond Nelson ook op de hoogste berg tot nu toe: het Atlasgebergte.

Ik zou wel willen leren vliegen
Als hij zijn droombaan had weten te bewerkstelligen had hij het nóg hoger kunnen zoeken: als piloot. Dat leeft nog steeds, want als tijd en geld er niet toe deden, weet Nelson wel wat zijn nieuwste hobby zou worden: “Zelf vliegen, in een klein vliegtuig.” Een andere vaardigheid die nog graag eens zou leren, is gitaarspelen.

Altijd eerst nadenken
Zijn meest bijzondere eigenschap is volgens hemzelf: “Altijd nadenken voordat ik iets zeg.”

Maar het antwoord op de vraag wat hij zou doen als er iets was dat hij opnieuw zou mogen doen, komt er best snel en zeker uit: “Meer uit school halen. Destijds wist ik niet zo goed welke richting ik moest opgaan. Ik wist niet welke studie met het meest aansprak.”

Het werd mbo 4 detailhandel. Uiteindelijk heeft hij toch zijn weg gevonden.

Ik sta positief in het leven
De beste manier om de dag te beginnen is naar zijn idee met muziek “en met het zonnetje”.

Die dag kan nog beter worden dankzij humor.

“Ik sta positief in het leven en probeer anderen te behandelen zoals ik zelf behandeld zou willen worden.” Nelson neemt dingen niet voor vanzelfsprekend aan. Daarom antwoord hij op de vraag wat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten doen: “Een wereldreis maken. Zodat ze inzien hoe het leven ook kan zijn, elders op de wereld. En dat er niet overal altijd water uit de kraan komt.”