Richard Grundeken

IT manager
Geboortedatum
04-02-1974
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam bij WBT
Sinds 1999

“Duiken en fotograferen zijn op vakantie goed te combineren hobby’s”

Als ZZP’er had Richard Grundeken de mazzel dat hij al een aantal jaar diverse werkzaamheden voor World Bearing Trade had gedaan. Toen hij in 1999 in dienst kon komen, hoefde de ICT-manager niet lang te twijfelen. Hij voelde zich al helemaal thuis. Inwerken was ook niet meer nodig. 

Het leukste van zijn werk vindt hij de diversiteit aan dagelijkse uitdagingen. “Maar ook langere projecten blijven heel leuk om te doen.” Wat hem absoluut niet zou liggen is verkoop aan particulieren.”

Van Alaska tot Australië
Richard heeft een afwisselend leven. “In mijn vrije tijd maak ik foto’s, duik ik en gamen via internet. Duiken en fotograferen komen altijd leuk samen als we op vakantie gaan. Zo combineer ik beide hobby’s, in Nederland en het buitenland. Fitness behoort op dit moment tot de wekelijkse routine in mijn leven, met als doel zelf fitter te worden en gezond te blijven.”

Op vakantie zoekt hij het graag ver. Zo waren zijn favoriete reizen naar Alaska en Australië. “Vanwege het rondtrekken en de vrijheid. Met als extra charme in Alaska de rust, de vriendelijkheid van de mensen en de natuur. En in Australië de steden.”

Al heel jong met computers bezig
De term bestond toen nog niet, maar in zijn kindertijd was al wel duidelijk dat Richard in de ICT terecht zou komen. “Als kind was ik heel jong met computers bezig, ja.” Als hij de kans kreeg iets in zijn leven opnieuw te doen, ligt het ook in die lijn: “Dan zou ik langer doorstuderen.” De vaardigheid die hij erbij zou willen beheersen is namelijk programmeren.

Aan de andere kant had de tijd voor hem mogen stilstaan vanaf het moment dat hij 32 was. “De ideale leeftijd: dan ben je nog energiek maar wel volwassen.” 

Altijd behulpzaam
Richard wordt door zijn collega’s vooral gewaardeerd om zijn behulpzaamheid. Zijn antwoord op de vraag wat hij een vervelende gewoonte van mensen vindt, wekt dan ook geen verbazing: “Niet klaarstaan voor anderen.”

Hij kan goed relativeren. Zijn levensmotto is: “Soms moet je vergeten wat je voelt en onthouden wat je waard bent.”

Parachutesprong
Dat ervaar je bijvoorbeeld bij een parachutesprong. Dat is iets wat Richard iedereen aanraadt om in elk geval één keer te doen. “Om te ervaren hoe het voelt om je angst te overwinnen.”

Lekker weer maakt de dag mooier
De beste manier om de dag te beginnen is toch iets rustiger voor hem: “Met muziek als wekker en daarna een kop thee.” De dag wordt nóg mooier als het lekker weer is. In het weekend zijn gamen, sporten en lekker uitrusten op de bank met een serie of film Richards favoriete bezigheden.