Sander Bouman

Sales Manager Nederland
Geboortedatum
19-03-1973
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam bij WBT
Sinds 1998

“Als je niet gelukkig bent, moet je er wat aan doen”

Sander heeft een welgemeend advies aan jonge mensen: “Begin, als de mogelijkheid er is, vroeg aan kinderen. Vroeger dacht ik zelf altijd dat ik er niet aan toe was. Toen mijn zoon, Mason, er echter was, kon ik alleen maar denken: Had ik die stap maar eerder gezet.”

Zijn zoon is alles voor hem. Als Sander gevraagd wordt, waar hij de komende drie jaar het meest naar uitkijkt, is zijn antwoord dan ook: “Mason zien opgroeien. Hij gaat puberen en mensen veranderen in de pubertijd. Ik ben benieuwd naar die veranderingen. Wat voor man hij uiteindelijk gaat worden…”

Totaal verschillende mensen, uit verschillende branches
Sander werk al meer dan twintig jaar bij World Bearing Trade. Hij werd gevraagd door Robert Boxem, de huidige directeur. Hij heeft het nog steeds naar zijn zin. “Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met totaal verschillende mensen, uit verschillende branches. Elke dag weer nieuwe uitdagingen.”

Lol maken in het weekend
Doordeweeks ligt de focus op het werk. “In het weekend maken we lol. Met vrienden en familie. Om de twee weken spreken wij af met een groep vrienden. Wat we dan gaan doen, is heel divers. Bijvoorbeeld gewoon lekker wat eten bij iemand thuis. Daarnaast draait het weekend om het voetbal van mijn zoontje. Lekker naar de wedstrijd kijken en daarna gezellig nog een afzakkertje in de kantine.”

Geld is rond en moet rollen
Sander is vrijgevig. “Ik zal nooit moeilijk doen om een rondje weg te geven. Geld is rond en het moet rollen – anders hadden ze het wel vierkant gemaakt. Ik zal er nooit moeilijk over doen om iets te betalen.” Die instelling past bij zijn lijfspreuk: “Als je niet gelukkig bent, moet je er wat aan doen.”

Nog steeds bevriend
Gevraagd naar zijn leukste vakantie, gaat Sander terug naar zijn kindertijd. “Een vakantie met mijn ouders, veertig jaar geleden. In Fuengirola, Spanje. We hadden een heel mooi appartement aan de boulevard. In het vliegtuig ernaartoe kwamen we een vriend van mijn vader tegen met zijn twee kinderen, met wie ik toen bevriend was. Dus die vakantie zijn we samen opgetrokken. Ik ben nog steeds bevriend met hen.”

Weer met de lift naar beneden
Een andere memorabele vakantie was een skiweekend met World Bearing Trade. “Ik wilde graag leren snowboarden. Alleen ging dat niet heel goed. Ik kwam niet verder dan het oefenweitje. Ik ben wel een keer naar boven gegaan met de lift omdat iedereen boven in het restaurant zat. Daarna ben ik ook weer met de lift naar beneden gegaan.”

Geen achtbanen meer voor mij
Dat was wel zo verstandig en veilig. Tegenwoordig mijdt Sander ook achtbanen. “Terwijl ik er vroeger achter elkaar in stapte… keer na keer. Nu ben ik er bang voor. Als ik eraan denk, vind ik het heel wat dat ik er toen in ben geweest.”

Dromen van een jacht
Als tijd en geld geen issues waren, zou hij een grote boot kopen. “Lekker overal heen varen, teentjes in het zand en ontspannen maar.”

Maar ook zonder jacht is hij gelukkig. Sander kan genieten van kleine dingen: “Een appje of een telefoontje van Mason of een kus van m’n vriendin Ella. Als ik maar weet dat het goed gaat met mijn naasten.”

Een bounty-strand is ook maar gewoon een bounty-strand
Vroeger wilde hij kok worden. Hij werd koerier en later magazijnmedewerker, maar voelt zich het beste thuis in de verkoop. Wat hem verschrikkelijk lijkt, is een bestaan als vrachtwagenchauffeur, want: “Ik heb een hekel aan lang rijden. En ook aan lang vliegen. Daarom zal ik nooit meer naar de Dominicaanse Republiek gaan. Puur doordat het negen uur vliegen is. Dat heb ik er niet voor over. Een bounty-strand is na drie dagen ook maar gewoon een bounty-strand.”