Remco Alblas

Logistiek Medewerker
Geboortedatum
08-11-1974
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam bij WBT
Sinds 2019

“Eerst voor anderen zorgen; dan voor mijzelf”

Werken valt Remco Alblas niet zwaar. De logistiek medewerker heeft het namelijk prima naar zijn zin bij World Bearing Trade. “Dankzij de leuke collega’s en de gezelligheid onderling.”

Hij ambieert geen leidinggevende functie. “Dan kom je nooit aan je eigen werk toe. Op mijn vorige werk ben ik één week leidinggevende geweest. Van mij hoeft dat nooit meer!”

Hart verpand aan Oostenrijk
Oostenrijk heeft een speciaal plekje in zijn hart. Dat komt door een vakantie, lang geleden, met zijn ouders en broer. “We zaten twee weken in een huisje. We hebben daar gewandeld maar zijn ook lekker naar de stad geweest… Het ene moment loop je over de berg op de stenen en het andere moment loop je in de sneeuw.”

Het was ook Oostenrijk waar hij op de hoogste berg tot nu toe stond: in Kappl.

Navelstreng doorknippen
Zijn collega’s kennen Remco als zorgzaam. Die eigenschap beaamt hij: “Ik zorg eerst voor anderen en dan voor mijzelf.”

Een gebeurtenis die grote indruk maakte, was de bevalling van zijn zoon. “Bijzonder om dat te mogen beleven en om de navelstreng door te knippen.”

Waar kijkt het meeste naar uit in de komende drie jaar? “Verhuizen.”

Archeoloog
Als kind wilde Remco archeoloog worden. Maar als hij nu iets opnieuw zou mogen doen, ligt dat op een heel ander vlak: “Doorgaan met voetballen. Na een blessure moest ik stoppen: er zat een scheurtje in mijn knieband.”

Voetbal is hem nog steeds dierbaar, maar op een andere manier. Remco spaart bijzondere voetbalshirts. Zijn collectie zou hij graag uitbreiden. En als er een vaardigheid is die hij wel zou willen leren is dat: “Gitaar spelen.”

Wakker worden
De beste manier om de dag te beginnen is voor Remco, heel verrassend: “Wakker worden.” Hij laat erop volgen: Dan ontbijten en in het weekend mijn zoon wakker maken. Anders slaapt hij tot elf uur.” Samen met hem leuke dingen doen is voor Remco de favoriete besteding van het weekend.