Ton Melsbach

Product Specialist
Geboorte datum
25-05-1953
Woonplaats
Winterswijk
Werkzaam bij WBT
Sinds 2009

“Al heel jong geïnteresseerd in techniek”

Als productspecialist weet Ton Melsbach alles van lagers. Zijn interesse voor techniek werd al heel jong gewekt. Als kind wilde hij technisch tekenaar worden. “Hoe dat komt? Vroeger liep ik altijd langs een school waar zo’n groot bord stond. Dat leek mij wel wat.”

Wat hij in elk geval nooit wilde worden, was slachter. “Het lijkt me vreselijk om dat werk te doen.”

Iedereen in de maling nemen
Gevraagd naar zijn leukste vakantie ooit, antwoordt Ton “Balkonia”. Bij de interpretatie van dat antwoord is het goed ook zijn reactie mee te laten wegen op de vraag wat zijn meest bijzondere eigenschap is. Namelijk: “Iedereen in de maling nemen.”

De hoogste berg waar hij ooit op stond was de Rothorn in Zwitserland. Dat hebben we voor de zekerheid even gecheckt… en het is waar.

Vissen en modelbouwen
Ton begint de dag bij voorkeur met het eten van een beschuitje. De dag kan vervolgens niet stuk als het zonnetje schijnt. Hobby’s die hij volop zou doen als tijd en geld geen probleem waren zijn vissen en modelbouwen.”

Actief bezig zijn in het weekend
Zijn weekend besteedt Ton het liefst actief. “Bezig zijn. Waarmee maakt niet uit. Fietsen of wandelen bijvoorbeeld.”

Vliegen met vleugels zou hij daar graag aan toevoegen. Dat is namelijk een vaardigheid die hij desgevraagd graag zou kunnen beheersen.

Horizon
“Wat iedereen minstens één keer in zijn of haar leven moet doen? In de spiegel kijken: ben ik echt wie ik zie.”

De laatste vraag, waarnaar hij zelf het meest uitkijkt in de komende drie jaar, beantwoordt Ton met een grap, maar meteen ook filosofisch: “De horizon.”