Yannick Ravenstijn

Export
Geboortedatum
03-05-1998
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam bij WBT
Sinds 2018

“Je moet zelf de slingers ophangen”

Yannick Ravenstijn ziet het leven van de zonnige kant. “Ik ben van mening dat je zelf de slingers moet ophangen in het leven. Dus vooral genieten met vrienden en familie! Elke dag kan je laatste zijn, dus maak er een feestje van.”

Vriendschap op de werkvloer
Ook op zijn werk heeft Yannick het uitstekend naar zijn zin. “Er heerst vriendschap op de werkvloer… Waar heb je dat? Het leukste vind ik dat wij met elkaar, en als team, elke dag weer ernaar streven om onze klanten goed te bedienen. Dat we daar ook de waardering voor krijgen, geeft een goed gevoel.”

Verkering vragen
Yannick neemt het heft graag in eigen hand. Ook in de liefde. “Vijf jaar geleden heb ik mijn vriendin verkering gevraagd. Op dat moment ging zij met mijn beste vriend. Alleen vonden ze elkaar niet zo heel leuk meer. We zijn nog steeds samen en hebben het goed. We hopen in de komende jaren een eigen huis te kopen.”

Eerste vakantie zonder ouders: feest in Renesse
Een van de leukste vakanties was Yannicks eerste vakantie zonder z’n ouders. “Zestien was ik en ik ging samen met een groep vrienden naar Renesse. We waren allemaal geslaagd; dus het was heel de week feest.”

Klaarstaan voor een ander
Yannick staat – zowel op het werk als privé – altijd voor anderen klaar. Hij vertelt dat hij door de coronatijd kleine dingen in het leven nog meer is gaan waarderen. “Bijvoorbeeld een gesprekje: gewoon even vragen of het goed gaat met iemand…”

Geen gymdocent door slechte knie
Zijn droombaan was vroeger gymdocent. “Alleen, door mijn slechte knie ging dat niet door. Als ik opnieuw zou mogen kiezen, zou ik een heel andere richting opgaan. Ik was altijd goed in biologie en spieren et cetera. Dan had ik gekozen voor fysiotherapie of iets dergelijks.”

Wat hij zeker niet ambieert, is een financiële functie. “Heel de dag in de cijfertjes, da’s niks voor mij.”

Uitslapen
Yannick houdt nogal van uitslapen, bekent hij. Daar heeft hij wat op gevonden: “De avond van tevoren leg ik alles al klaar, zodat ik meer tijd heb om te blijven liggen.”

Hij komt zijn bed wel gemakkelijk uit als hij gaat vissen, op karpers. Die hobby zou hij veel vaker doen indien tijd en geld geen probleem waren. “Lekker in de natuur, niks om je heen.”

Op eigen benen staan, voelde fijn
Op de vraag welke leeftijd hij wel had willen vasthouden, klinkt het resoluut: “18. De wereld gaat op die leeftijd voor je open… Alles kan en mag. Je weet inmiddels ook wat niet kan. En het op eigen benen komen te staan, vond ik erg fijn.”

Overwin je angsten
Heeft hij nog een tip voor mensen? “Ga een keer parachutespringen of bungeejumpen. Al is het maar alleen om je angsten te overwinnen. Daar heb je de rest van je leven wat aan.”