Erik Plank

Logistiek Planner
Geboortedatum
13-02-1967
Woonplaats
Vlaardingen
Werkzaam bij WBT
Sinds 1998

“Angst is er om te overwinnen”

Erik Plank wist het al op jonge leeftijd zeker: hij wilde kok worden. “Ik heb ook de koksopleiding gedaan. Drie diploma’s heb ik. Ik vond het ook leuk… Tot ik tijdens mijn stage een chef-kok sprak die zei dat ik in het weekend ook altijd zou moeten werken. Dan kon ik niet meer voetballen of naar een feestje gaan, doordat ik dan altijd aan het werk zou zijn. Dat wilde ik niet. Dus ben ik ermee gestopt en iets anders gaan doen.”

Hij werkte onder meer op de groenteveiling, als chauffeur bij een schildersbedrijf en als magazijnmedewerker. In 1998 kwam hij bij World Bearing Trade, waar hij logistiek planner is. Dat bevalt hem nog steeds prima. “Mede door de diversiteit van mijn werk.”

Pluk de dag
Erik is “een vrolijke jongen die houdt van gezelligheid en graag onder de mensen is”. De twee belangrijkste zaken in het leven zijn voor hem gezondheid en vriendschap. Een spreuk die bij hem past is: pluk de dag. Hij heeft veel geduld en kan goed luisteren naar mensen.

Na het skiën lekker naar de après-ski
De leukste vakantie ooit was een wintersportvakantie met vrienden. “Skiën in Italië. We waren met een groep van vier en kwam daar bekenden tegen met wie we die week zijn opgetrokken. Na het skiën lekker naar de après-ski.”

“Als ik niet hoefde te werken en geld geen rol zou spelen, zou ik veel meer voetballen. En elk jaar op wintersport gaan.”

Beetje bang voor paarden
Gevraagd naar een ervaring waarvan hij zelf nog staat te kijken dat hij het gedaan heeft, antwoordt Erik: “Ik ben een beetje bang voor paarden en toch heb ik er een keer op gereden. Iedereen zou minstens één keer in het leven zijn of haar angst moeten overwinnen.”

Andere schoolkeuze
Als er iets is dat hij opnieuw zou mogen doen, heeft dat met zijn opleiding te maken. “Dan had ik een andere keus op school gemaakt. Dan was ik de sportkant opgegaan.”

Eten met geluid
Erik heeft last van misofonie. “Wat dat is? Dat ik er niet tegen kan als mensen eten met geluid.” Zijn dag wordt daarentegen juist beter van vrolijkheid en humor.

3 is mijn lievelingsgetal
De ideale leeftijd is volgens hem 33 jaar. “Een mooi getal ook. 3 is mijn lievelingsnummer.”
Een vaardigheid die hij graag zou willen beheersen is “handiger zijn. Het zou fijn zijn als ik zelf meer kan doen.”

Voetbal en Devin: mooie combinatie
De ideale manier om het weekend door te brengen is voor Erik voetbal en genieten van zijn zoon Devin. Die combinatie komt ook terug in het antwoord op de vraag waar hij het meest naar uitkijkt in de komende jaren: “Devins ontwikkeling in het voetbal.”