Sammy Marcus

Marketing
Geboortedatum
22-04-1994
Woonplaats
Maassluis
Werkzaam bij WBT
Sinds 2016

“Duiken met wilde dolfijnen… Dat vergeet ik nooit meer”

Sommige mensen hopen elk jaar weer dat ze in de vakantie eindelijk dolfijnen kunnen spotten tijdens een boottocht. Anderen betalen veel geld om in een dolfinarium met de intrigerende en intelligente dieren te mogen zwemmen. Sammy Marcus heeft dat niet nodig. De geluksvogel kwam gewoon dolfijnen tegen tijdens een duik in Egypte. “Samen met m’n vader. Kwamen er gewoon wilde dolfijnen bij ons zwemmen. Een heel bijzondere ervaring, die ik nooit meer vergeet.”

Samen iglo’s bouwen tijdens de wintersport
Vakanties blijken een belangrijke rol te spelen in het leven van Sammy. Ze heeft er dan ook volop goede herinneringen aan. “Ik heb zo veel leuke vakanties gehad. Vroeger gingen we ieder jaar naar Frankrijk. Met heel de familie stonden we dan drie weken op een camping en gingen we allemaal leuke dingen doen. Zo liep ik in 35 graden in een Peter Pan-pak. In de winter gingen we elk jaar naar Oostenrijk. Ook met heel de familie, met z’n allen in één groot huis. Snowboarden en iglo’s bouwen. Die waren pas aan het eind van de week af, maar hé, het gaat om de ervaring en gezelligheid met elkaar!”

“Toen ik wat ouder was, is Frankrijk ingewisseld voor Curaçao. Niet met heel de familie, maar wel met ons gezin. Lekker duiken en van het weer genieten.”

Nieuwe levensfase
Elke vakantie past bij een nieuwe levensfase. “Afgelopen jaar is mijn zoontje Jayden voor het eerst mee op wintersport geweest. Daar heeft hij voor het eerst op mijn snowboard gestaan, samen met mij. Zo leuk om te zien hoeveel plezier hij had en hoe hij al die nieuwe indrukken opdeed!”

Van de positieve kant bekijken
Sammy is eerlijk en vriendelijk. Ze geniet van het leven, bekijkt zaken het liefst van de positieve kant. “Ik kan van kleine dingen genieten. Bijvoorbeeld als ik zie dat Jayden vrolijk is en het goed met hem gaat. Wanneer ik kan lachen met de mensen om mij heen. Ook complimentjes krijgen is altijd fijn. En als het goed ging met sporten.” Ze gunt het iedereen: “Het geluk vinden in de kleine dingen.”

Orkatrainster
Als kind droomde ze ervan om dierenarts te worden. “Oja, en ook orkatrainster. Dat kwam door de film Free Willy.”

Dat moment dat je je kind voor het eerst vast kunt houden…
Als er één ding was dat ze opnieuw zou mogen beleven, staat voor Sammy al een paal boven water wat dat zou zijn: “Moeder worden… Het moment herbeleven dat je je kindje voor het eerst ziet en vast kan houden.”

Zijn lach
Ze is dol op haar zoontje. De beste manier om de dag te beginnen is dan ook: “Kijken naar Jayden… Hoe hij wakker wordt, zijn lach op zijn gezicht zien en daarna lekker samen knuffelen.”

Ook in het weekend vervult hij de hoofdrol. “Het liefst ga ik wat leuks doen met Jayden, en verder sporten en fotograferen. Vrijdagavond is gereserveerd om gezellig te gaan eten met mijn familie.”

Snowboarden en watersporten
Als tijd en geld er niet toe deden, zou Sammy zoveel mogelijk op vakantie gaan. Maar wel sportieve vakanties: “In de winter lekker snowboarden en in de zomer watersporten. Van duiken tot kiten.
En tussendoor overal ter wereld fotograferen: dieren, mooie gebouwen en landschappen.”

Cijfertjes zijn niet echt mijn ding
Sammy voelt zich als een vis (of moeten we schrijven: dolfijn) in het water op de marketingafdeling van World Bearing Trade. Waar zou ze juist niet willen werken? “Op een financiële afdeling. Cijfertjes zijn niet echt mijn ding, haha.”
Waar ze evenmin blij van wordt, zijn luidruchtige mensen. “Of, in het algemeen: mensen die overdreven aandacht vragen.”

Misschien begin ik wel een nieuwe studie
Tot slot: waar kijkt ze naar uit in de komende drie jaar? “Een eigen huis samen met mijn Jayden. Misschien begin ik wel een nieuwe studie. En ik wil mijn sportdoelen behalen. Spannend is dat Jayden volgend jaar naar de basisschool gaat. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen en of hij het leuk vindt.”